"Everzwijn kan je helpen met het vinden van richting in je leven"


Een kleine geschiedenis…

De geschiedenis van Torc gaat terug tot 1999. Bezig met zingeving voelde ik mij in die tijd verbonden met de Keltische natuurgodsdienst, de wereld van de druïden. In dat jaar startte ik als zzp-er. Niet met een eigen praktijk (ik was nog in opleiding als psychosociaal werker), maar met een adviesbureau. Ik vond een naam voor mijn bedrijf in een Keltisch dierenorakel: Torc, oftewel everzwijn. Torc, zegt het orakel, "kan je helpen met het vinden van de richting in je leven. Dit wilde en sterke dier roept je het bos in om een geheim te leren kennen over jezelf en de wereld." En dat sprak mij aan.
Stacks Image 593
Mijn persoonlijke tocht voerde mij van de wereld van de druïden via kloosters en Centrum deVoorde (soefi-mystiek) uiteindelijk naar het katholieke geloof. Meer over mijn groei naar en ontwikkeling als christen vind je op mijn weblog: Thuismonnik. Mijn advieswerk breidde ik uit met een eigen praktijk. Inhoudelijk is er in de loop der jaren wel het een en ander veranderd. Mijn werk richt ik meer en meer op begeleiding bij zingeving, in overeen-stemming met mijn geestelijke ontwikkeling.

De kern van mijn praktijk is gestructureerd zelfonderzoek van je belangrijkste ervaringen in leven, werk en spiritualiteit. Ik geloof dat God ons tevoorschijn roept in ons levensverhaal, precies daar waar wij zijn. Dàt is wat het logo van Torc weerspiegelt: kom, mens, kom! De middeleeuwse soefi en mysticus Mevlana d’Jalaluddin Rumi (tijdgenoot van Franciscus van Assisi) drukt hetzelfde uit in onderstaand gedicht. En het Keltische dierenorakel zegt: “Als we op zwijnenjacht gaan, stellen we ons open voor vernieuwing van onszelf”. Als God je ontmoet waar je bent, dan is je nu staat de plaats om God, het Hogere of het Al te ontmoeten: in jouw eigen levensverhaal.

Kom, kom, wie je ook bent,
zwerver, minnaar,
liefhebber van het heengaan.
Het maakt niet uit.

Stacks Image 600
Wij zijn geen karavaan
van wanhoop.
Kom, ook al heb je je belofte
al duizendmaal verbroken.

Kom, kom, kom opnieuw.

Website Thuismonnik

Thuismonnik